Next year saya form 5!!!

Pejam celik pejam celik.. Sekejap je masa berlalu. Sedar tak sedar sekarang ni dah bulan 11. Tinggal lagi 1 bulan setengah je~ nak masuk tahun 2012. OH MY ALLAH! Tahun depan dah 2012. 2012!! huhh *sigh*

Next year dah 2012!! Next year saya form 5!!! Next year saya SPM!!!!!

Tahun depan dah tak boleh main-main dah >.<
Tahun depan dah tak boleh online facebook dah :(
Tahun depan dah tak boleh tengok cerita anime jepun selalu dah. WHAT!! Tak boleh tengok anime!! WHY? kenapa dunia ni kejam?!! :'(


ooooouuuuu NOOOOO!!! tak guna. Eiyshh. Macam mana ni! *pusing-pusing kepala*

Next year saya form 5!!! SPM!! ugghhhh *terbaring atas lantai* Apa nak buat ni? saya ada 9 subject. Ada 4 subject yang membawa maut. Kimia! Biology! Fizik! and the most killer killer killer killer subject in the world... ADDMATH!! What's wrong with you Addmath? Why you sooooo hard to understand?!! Don't you know that I really love you. You're the subject that most I LOVE :*
Okay, enough!! HAHAHA. Nak mula dah mengarut sorang-sorang.  

ohok, ohok *cough*

Pada pendapat saya...

SPM boleh jadi permulaan bagi hidup seseorang. If kita dapat result SUPER cemerlang, tandanya masa depan kita pun akan terjamin dan kita akan hidup bahagia buat selama-lamanya ^^ *cehh, bahagia buat selama-lamanya konon, tak boleh blah*

Tapi..... 

SPM juga boleh jadi penamat bagi hidup seseorang. If kita dapat result yang dasyat giler teruk. Hekk. Ambik tali gantung diri jelahh *just kidding* Ehem.. So.. Kalau kita dapat result teruk, masa depan kita akan jadi gelap.. suram.. kabur.. hitam.. huhh *sigh again*


ARRRGHHH! Then lepas SPM kena cari kerja pula. Kena belajar berdikari. Kena tanggung diri sendiri. Tak boleh nak harapkan ibu ayah dah. AUUUUUUU.. I'm still children what!! Dulu masa kecik-kecik, selalu berangan nak jadi orang dewasa. Tengok macam best je. Pergi kerja, takpayah belajar. 

Tapi....

Bila dah umur 16 tahun ni.. Rasa macam tak nak jadi dewasa. Takut sangat jadi dewasa. Takut tak dapat pikul beban yang berat berat ni. Fuhhh. Tapi takpa dengan sokongan Ibu Ayah, family dan kawan-kawan ku *mata berapi-api kononnya semangat tengah membara*.. I will try my best. Eh.. No!! saya takkan cuba buat yang terbaik. Tapi saya kena jadi yang terbaik. Saya harap sangat dapat 9A++ SPM nanti. Insyaallah.
And .... For ''someone'' who may think that I'm fool.
                           
 I will prove to ''you'' that I'm not stupid. Seriously, I mean it ^^

Terima kasih sudi baca. SAYONARA everyone *lambai lambai... oh btw sayonara means goodbye in japan*

Dōmoarigatōgozaimashita

7 vampire:

Lily said...

Samalah dgn Lily. Cpt betul mse berlalu -,-

yayqah said...

@Lily yeah right! kita sama-sama akan merana tahun depan =.=

syieda ;) said...

goodluck keyh! oh ya! comel kambing biri-biri kat header ouh. wuhuu! ^^,

Mawar berduri said...

org kata spm penentu segalanya..
tp..dunia lbh zalim dari apa yg kita sangka, ape2 pn chayook2 ..

mengorak langkah pertama menuju kegemilangn ^_*"

sya hassan said...

insyaAllah tawn depan.. hang dapat punya 9A+ tu.. good luck naa.. :)

Ezzattie said...

oh SPM!!! Tak sangka begitu cepat masa berlalu kan kan? hoho.

Kuchiki EnnaMoon said...

study betoi2! hohox, mesti terseksa.. hehee (gelak jahat) :P

Best Blogger TipsGet snow effect