Tiru dalam exam ?


Apabila akhir tahun dah nak dekat,
FINAL EXAM makin tiba, 
Cikgu makin suka, 
Pelajar semua semakin gila aaahhhhhh~ humph.. semua orang tak suka exam *FACT*


                                                
Yaaa yaaa yaaa~ well hellosss blogess and readessss. Lama aku tak updated blog kan? well you know, as a student I'm so busy. ehem.. ehem.. awak semua rindu saya tak? rindu tak? rindu tak? hikhikhik :D Lately aku ada final exam. Final what?!! final exam, alah dalam bahasa melayu, bahasa ibunda kita, dipanggil peperiksaan akhir tahun. jaaajaaa~ hahahah. Aku tak suka exam. Nak nak final exam!! dahlah final exam ni menentukan sama ada aku akan dapat masuk excel group ke tidak untuk tahun hadapan. *woit woit! tahun depan saya SPM! oh btw excel group bermaksud kumpulan budak yang dapat markah cemerlang dalam exam dan akan dijadikan budak target straight A's* so apa yang aku nak luahkan, nak curahkan dan nak dikongsikan bersama-sama yelah..


            TIRU DALAM EXAM ?


Tiru Oh tiru~
korang? pernah tiru tak masa exam? pernah? pernah? kalau tak pernah baguslah. Alhamdulillah^^ Tapi kalau pernah.. err.. err... insaf-insaflah cepat-cepat  doa-doa banyak-banyak :) 


Perbezaan exam ketika di sekolah rendah and sekolah menengah:

Waktu exam di sekolah rendah~

Cikgu Halimaton: Ok, murid-murid. Hari ni peperiksaan Mathematics akan dijalankan. Diharap semua murid bersedia, dan ingat!! jangan MENIRU, kalau cikgu dapat tangkap sapa-sapa yang meniru, siap korang!! muahahaa-muahahaha (sambil memegang rotan)

Suhail: dalam hati: ahhh~ aku tak study lagi.. Nak tiru, kalau terkantoi kena marah. ahhh~ terpaksalah main tembak je jawapan. Salah, salahlah. Peduli apa aku lalalalala~ ^^

Waktu exam di sekolah menengah~

Cikgu Bakar: Ok you all, hari ni paper sejarah ye. Hah!!! buku-buku bawah meja tu isi dalam beg, pastu beg letak kat belakang. Korang jangan nak meniru. ah cuba jadi jujur sikit.

kringg kringg~ (phone cikgu Bakar berdering)

Cikgu Bakar: Ok, you all, cikgu nak keluar sekejap, ada urgent ni. nanti 2 minit cikgu datang balik. Ingat! jangan meniru..

Suhail: wah! cikgu dah takda. LINE CLEAR!!! masa untuk meniru weehuuuuu. muahaha muahahaha (kilat sambar menyambar)

So, kesimpulan daripada cerita ni, hurm.. kenapa masa sekolah rendah kita dengar cakap cikgu! cikgu kata jangan meniru, kita pun tak tiru, takut kena rotanlah apa lah kan. Yelah time tu kita tengah suci. Muka pun, muka baik je.. muka bercahaya.. alah macam gambar dekat bawah ni :P
                                                                              
ehek.. ehek.. ehek.. Tapi, bila time masuk sekolah menengah, kita tak takut pun dengan amaran guru. Cikgu kata jangan tiru, nak jugak tiru.. Siap buat plan lagi, conteng kat atas meja lah, buat nota kecil pastu masukkan dalam bekas pensel lah.*readers: eh macam pernah buat je? ah kantoi!* ahahah sudahlarrrr. Jadi masa tulah nak tiru. Masa ni lah nak tanya kawan. Konon, apa yang penting kerjasama. Kau tolong aku, aku tolong kau. Kau bijak math aku bijak sains. Kita saling tolong-menolong. Sharing is Caring ahhhhhh~ KEPALA BOTAKK dia!! hahahah tak baik meniru. Aku kalau orang tanya-tanya jawapan, boleh tahan lagi.. Tapi kalau yang tengok buku tak leh blah tu~ agak-agak lah nak tiru pun. Ni dah melampau. Memang kau dapat no 1 macam ni. Grrrrr... geram aku hahahah. *kalau tengok buku pun tak dapat no 1 lagi, aku tak tahu lah nak kata apa..*

Eeeeee... Tak aci tahu tak!! Orang lain bagai nak gila study sampai hantuk-hantuk kepala dekat meja *akulah tu*, kau senang je tengok buku..





yaaaaa~ uishhhh unfair! unfair!! yaaaaaaaaaaa~ *asap keluar ikut hidung kononnya tengah marah* sudahlerrrr. okay lerr korenggg hakhak. Nak cau dulu. Nak pergi cari makanan kat dapur, LAPA!! urrrrr* perut berbunyi* ampunkan daku andai kata entry ku kali ini mengguris hati mu. Ini sekadar luahan hati ku. Kalau tak puas hati... jom settle kat belakang ahhh hahahah. LOL. Kay readess and blogesss thanks sudi baca even sebenarnya korang bukan baca full pun kan. Mesti ada skip ni ahah .LOL again. Assalamualaikum and salam 1 MALAYSIA <3




Tutt tutt: Ustazah saya kata kalau meniru segala ilmu yang kita belajar, tak berkat.. ahhh.


Dōmoarigatōgozaimashita

6 vampire:

gdsbnga said...

penah jeh tiru macam exam dulu .
siap ade code lagi .
A dahi
B mate
C hidung
D mulut
lepas tu nak panggil orang buat2 batuk . haha
terok betol !

yayqah said...

@gdsbnga yeh! hahahah,pernah jugak buat mcm tu, kdg-kdg bila nak panggil org, siap tendang2 kerusi lagi *memang teruk* tapi itu dululah sekarang tak kut >.<

Ezzattie said...

woit! aku baca full okay even titik noktah kau tanda seru kau 3x. haha

aku mmg pantang orang cilok tgok buku dlm exam. cam haremm. dah tu tiru depan2 aku. agak2 lah nak buat dosa depan aku..haha emo jap!

yayqah said...

@Ezzattie muweheehee. kau memang emo pun wuuuuu. sudahlerrr. aku pun pantang jugak tgk org tiru buku dlm exam. melampau =.='

Siti Nurazlinda said...

form 4 jugak ya ? jom struggle untuk SPM next year :)

yayqah said...

@Siti Nurazlinda JOM hahah :D

Best Blogger TipsGet snow effect