Jealous dengan LELAKI


Kon'nichiwa*hello dalam bahasa jepun*


Tan Sri, Dato’, Datin, Inspector, Tuan, Puan, Encik, Cik dan sebagainya weehee....
Hari ni aku nak luahkan sikit, perkara yang aku Jealous dengan lelaki lelaki ni.
Hadirin yang dirahmati sekalian , ece ece~ hahahah ehem, ehem, serius. SERIUS!

Perkara yang aku memang  Jealous gilaaaaa dengan lelaki lelaki ni ialah:


Pertama:  Aurat lelaki
Kalau aku jadi lelaki, aku bersyukur gila sebab bagi aku aurat lelaki lah yang paling senang nak jaga. Setakat menutup aurat atas pusat hingga bawah lutut, bagi aku senang sangat sangat sangat. Bukan macam perempuan. Hanya muka dan tapak tangan sahaja yang bukan aurat. Walaupun aurat diorang semudah itu, tapi masih ada juga lelaki islam yang TAK TUTUP AURAT! Siap tayang lagi bulu kaki dia sampai ke peha.  pewwett!! Dia ingat dia macholah tuh ekekekeh*patutlah ada orang kata, sedangkan lelaki pun tak pandai nak jaga aurat diorang yang senang gila tu inikan pulak perempuan, astagrfirullahallzim*


Kedua: Orang lelaki kalau pakai baju yang sama berulang kali diorang tak kisah pun. 
Kan? Jealous tengok orang lelaki boleh pakai baju yang sama berulang kali. Yalah, kalau perempuan pakai baju yang sama berulang kali, cornfirm kena tegur dan malu SEUMUR HIDUP! *kalau nak tahu, sebab ni lah perempuan selalu shopping beli baju baru.* Tapi, lelaki.. diorang tak kisah. Kalau kena tegur pun, diorang buat  muka blurrrr diorang. Alah muka sengal tuh! macam ni --->> *HIKHIKHIK tak boleh blah lah tengok gambar ni. SUPER KELAKAR!!*


Ketiga: Orang lelaki boleh keluar pergi mana-mana tanpa halangan.
Orang lelaki best kan? kalau diorang nak pergi rumah kawan, bandar or anywhere lah kan. Mak ayah tak kisah sangat pun. Tapi, kalau perempuan, nak jalan depan rumah pun, dah kena interview segala bagai macam dekat balai polis. Padahal nak jalan depan rumah je. Tapi bagus jugak!!, yelah perempuan ni kan tak sekuat lelaki, mestilah mak ayah kita risau kalau nak pergi mana-mana. Kalau mak ayah interview kita segala bagai, itu tandanya diorang SAYANG dekat kita. *eh, eh, ada orang kata! Jaga se ladang lembu lebih senang berbanding menjaga seorang anak perempuan betul ke?*


Keempat: Orang lelaki dikurniakan 9 akal dan 1 nafsu.
Hah, yang ni, memang aku JEALOUS GILA dengan orang lelaki. 



Grrrr! Berbanding dengan perempuan yang hanya mempunyai  1 akal dan 9 nafsu Sahaja. Gila lah, patutlah diorang ni cepat menghafal dan sebagainya. Lelaki ni, kalau diorang belajar betul-betul, diorang akan jadi genius gila tahu tak. Yang ni aku tak nafikan.  That’s why lah aku jealous gila plus sawan sehinggga buih-buih mulut tahu tak *gurau*.  Kaum ADAM ni lebih bijak dari Kaum HAWA.  Korang tengoklah sendiri, pemimpin-pemimpin negara semuanya terdiri dari kaum lelaki. *Urm Perempuan pun ada juga, tapi sikit jelah* Tapi tulah, sayang betul kepada segelintir lelaki yang tidak pandai menggunakan 9 akal tu dengan baik. Percayalah! kalau korang study betul-betul and focus benda tu dengan serious. Memang korang akan jadi bijak sangat. *tapi an, korang perasan tak? dekat Universiti, perempuan lebih ramai daripada lelaki. Lelaki-lelaki yang lain pergi mana? huuuu korang pikir-pikirlah sendiri.*


Kelima: ???
Yang kelima... yang kelima.. err.. err.. yang kelima takda dah, sampai yang keempat je~ huwahahaha :D 


Walaupun lelaki ni banyak kelebihan, tapi aku tetap bersyukur dilahirkan sebagai perempuan dan dilahirkan di dalam keluarga yang beragama Islam. Alhamdulillah. Lagipun lelaki ni, diorang punya tanggungjawab BESAR. Tanggungjawab pada Allah, pada keluarga, pada negara dan macam-macam lagi lah. fuhhh~ okaylah that's all for today. Yey terima kasih sudi baca even this entry tak berapa nak best. Korang semua memang Awesome gila lah. weeee. okay you. Sayōnara *bye dalam bahasa jepun*
                                                                 
                                                       


Tutt tutt: Bersyukurlah dan hargailah dengan apa yang dikurniakan kepada kita.



Dōmoarigatōgozaimashita

9 vampire:

Chachos Cheezy Wedges said...

hahahaha... semua pompuan akn jeles bnde yg same jgk... tp caye laa sume tuh msti ader sbb kn... rilex je k... ^___^
singgah sini pulakkk. ngeee~~

DaYiNi said...

HAHA ! tapi.. tapi,, tapi ,, lelaki kene SUNAT ! sakett ! HAHA .. andd ..bersyukur laa sbb jdi perempuan
sbb ..
::: perempuan banyak yg masuk syurga !
TAPII .. banyak jugak mas0k nerake ! Hehee ~ :P

yayqah said...

@DaYiNi hahahah, ha'ah kan. betul jugak laki kena sunat, ya! ya! >.<

Aku Si Pujangga said...

best kan jadi lelaki.. :)

yayqah said...

@Aku Si Pujangga Hoh :O sudahlah, orang lelaki banyak tanggungjawab. Tak best pun :p

noornazuha said...

tapi pompuan mempunyai kekuatan dalaman yang jati..hehehe

yayqah said...

yeh! saya setuju dengan kenyataan itu. Hohoho

CTK said...

pompuan lagi power wlaupon terpakse cerewet cikit...hehehehehe


http://khayalan27.blogspot.com/

nasyitahahmadzaini said...

yeah!!!u r rite!!!yg kedua tu stuju 100%...kite g opis,,,pandang ats ke bawah...kalo laki,,,bos la,,asek pkai same je...da hafal da baju die...bos tu!haish..dunia2!!

Best Blogger TipsGet snow effect